Boken om Jonas

bokomslag

”Viljan att vinna: bragdskytten Jonas Jacobsson” är titeln på författaren Anita Gullbergs bok om Jonas. Boken gavs ut 2009, är på 118 sidor och innehåller en innehållsrik, inspirerande och mycket intressant läsning om Jonas liv i både ord och bild.

Köp den hos din bokhandlare eller beställ den via någon av nedanstående nätbutiker:

www.bokus.se
www.adlibris.se
www.bokia.se

ISBN: 9789197756310

 

Författarens beskrivning av boken:

”Redan när han vaknar på tävlingsdagens morgon finns den där, tävlingsinstinkten. Under ett Paralympics är den starkare än under några andra tävlingar och sportskytten Jonas Jacobsson behöver inte leta efter den rätta mentala inställningen. Känslan som både peppar honom själv att prestera på topp men som också signalerar ”Nu är det allvar” till konkurrenterna.

60 eller 120 skott i grundomgången avgör vilka åtta som går vidare till finalen och den avslutande kampen om medaljerna. I en sport där det handlar om millimeter gäller det att inte släppa koncentrationen för en sekund till konkurrenterna.

– Mina tankar handlar om att jag inte skall släppa kontakten med guldmatchen, inte någon gång under tävlingen till konkurrenterna.

Han har redan sexton segrar i Paralympics, femton VM-guld och tjugotvå EM-guld. Vägen till framgång har gått via många långa träningspass och minutiösa förberedelser. Nu väntar nya utmaningar för Jonas Jacobsson som har siktet inställt på en plats i OS 2012.”